2023. február 17., péntek

A Bíró ABC haṡnálata ċökkenti a diṡlexiások ṡámát.

 


A Bíró ABC haṡnálata ċökkenti a diṡlexiások ṡámát.

A diṡlexiával foglalkozó ṡakirodalom ṡerint a diṡlexiások ṡáma ṅelvenként eltér. Angol ṅelvterületen naġon sok a diṡlexiás. Ennek az oka az, hoġ az angol beṡélt és az írott ṅelv naġon eltér eġmástól. Tudomáṅosan alátámaṡtott téṅ, hoġ minél jobban hasonlít a beṡélt és az írott ṅelv eġmáshoz annál kevesebb a diṡlexiás eġ orṡágban.

A hazai diṡlexiával foglalkozó ṡakirodalomban rendṡeresen megjelenik a kettős betűk olvasásának problematikája. Uġanis az olvasó ember aġának, nem külön-külön kell értelmeznie a kettős betű két karaktere ṡerinti hangot, hanem hejette eġ harmadik hangot kell társítania a kettős betűhöz.

A Bíró ABC-ben ninċ kettős betű, eġ karakter eġ hang, eġ hang eġ karakter! Az olvasó ember aġának nem kell külön utakat járnia a ṡöveg értelmezésekor. A Bíró ABC megköṅṅíti az aġ ṡámára a ṡóképek ġors és eġértelmű értelmezését.

Hazánkban sokṡázezer (millió) embernek vannak olvasási problémái. Ha ċak minden harmadik ember problémáját oldjuk meg már az is naġon jó! Rengeteg iskolás ġermek ṡenved emiatt. Ha ċak minden harmadik diṡlexiás ġermek problémáját oldjuk meg, akkor rengeteg diák leṡ jobb minden más tantárġból!

Az MTA elődjének ṅelvéṡei már 1832-ben javasolták az eġ karakter eġ hang elv bevezetését. Ṡerintem hatalmas hibát követ el az MTA azzal, hoġ 200 éve nem vezetik be ezt az elvet! Az MTA miért akarja tudatosan azt, hoġ sok ġermeknek, és sok felnőtnek olvasási problémái leġenek? Ṡerintem az MTA bűne miatt sok ṡázezer, vaġ millió honfitársunk hátráṅt ṡenved!  Ez óriási nemzetgazdasági kár! Kérem az MTA-t vezesse be az eġ karakter eġ hang elvet!

Ui.: Ajánlom fiġelmükbe ezt a cikket:  

https://gem.hu/blog/van-megoldas-diszlexiarol-oszinten-de-remenyteljesen/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

20