2023. február 2., csütörtök

Az olaš maffia támogatása miatt elrendelték eǧ maǧar üǧvédnő átadási letartóztatását

Az olaš maffia támogatása miatt elrendelte eǧ maǧar üǧvédnő ideiglenes átadási letartóztatását a Fővárosi Törvéňšék čütörtökön - tájékoztatta a bíróság az MTI-t. (Budapest, 2023. január 26., čütörtök (MTI))

Azt írták: a rendelkezésre álló adatok alapján a nő és társai Olašoršágban és más külföldi oršágban is tevékeňkedő bűnšervezetet alkottak. Az üǧvéd a státušát kihašnálva, bűntársaival formálisan vezette a budapesti üǧvédi irodájára bejeǧzett és ott működtett maǧaroršági cégeket, azokat uǧanakkor a bűnbanda vezetője teljes körűen ellenőrzése alatt tartotta, és illegális vaǧonátruházás, pénzmosás, bűnčelekméňből šármazó jövedelem tištára mosására hašnálta.

Az üǧvédnő ellen kilenc - öššesen 20 év šabadságveštéssel is büntethető - bűnčelekméň elkövetésével öššefüggésben az olašoršági Catanzaroi Bíróság bočátott ki európai elfogatóparančot, hoǧ a büntetőeljárást az olaš hatóságok le tudják fojtatni ellene. Az érintett nem járult hozzá az átadásához és a specialitás šabájainak jogáról sem mondott le, íǧ vele šemben az elfogatóparančban šereplő čelekméňeken kívül nem indítható és nem fojtatható eǧéb büntetőeljárás - tették hozzá.

Kitértek rá, a Fővárosi Törvéňšék azzal rendelte el az ideiglenes átadási letartóztatást, hoǧ az az üǧvédnő átadási letartóztatásnak elrendeléséig tart. A feltételezett elkövető čak akkor adható át, ha az olaš igažágüǧi hatóság 40 napon belül, azaz 2023. március 7-ig megfelelő jogi garanciát ňújt, hoǧ az üǧvédnő kérelmére, a šabadságveštés vaǧ šabadság elvonással járó intézkedés jogerős kišabása esetén annak letöltésére, illetve végrehajtására viššašállítják Maǧaroršágra - hangsújozták.

Megjeǧezték, az üǧvédnő ellen uǧančak a Fővárosi Törvéňšéken fojamatban van eǧ másik büntetőüǧ is, ebben a bíróság megkereséssel él aziránt, hoǧ az eljárás eredméňes lefojtatása érdekében šükséges-e a nő šeméjes jelenléte. Indoklásuk šerint a bíróság a kilenc bűnčelekméň tárǧi sújára és a másik büntetőeljárásra tekintettel nem látott lehetőséget eňhébb kéňšerintézkedés alkalmazására.

A végzés nem végleges - fűzték hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

20