2023. február 16., csütörtök

Bíró ABC és a régi köṅvek

 


A haġomáṅos ABC hívei azt állítják, hoġ az eddig kiadott köṅvek olvashatósága miatt kell ragaṡkodni a kettős és hármas betűkhöz és az elipṡilonhoz. Ezzel akaratlanul is azt állítják, hoġ tovább kell kínozni a ġerekeket az elipṡilon és a kettős betűk tanításával.

Ṡerintem a haġomáṅos ABC hívei tévednek.  

Téṅ, hoġ az emberek olvasási ṡokásai az internet megjelenésével megváltoztak. Napjainkban sokkal többet olvasunk interneten. Téṅ, hoġ az internetes ṡövegek köṅṅen átalakíthatóak Bíró ABC-re. Ṡerintem ez a reform köṅṅebben bevezethető most, mint évtizeddel ezelőtt.  

Téṅ, hoġ a Rákosi rendṡerben tömegesen és tudatosan bezúzták a korábbi köṅveket. Téṅ, hoġ a ṡocializmus idején cenzúrázták a köṅvkiadást. Iġ került ki a Jóżef Attila öṡṡesből a "NEM! NEM! SOHA!" című vers is. A rendṡerváltás után viṡṡaesett a köṅvkiadás. Felmerül a kérdés, hoġ miért ragaṡkodnak a haġomáṅos ABC hívei ahhoz, hoġ a ṡocializmusban kiadott köṅveket köṅṅen tudják olvasni az emberek ṡáz meg ezer év múlva is?

Téṅ, hoġ a KSH adatai ṡerint eġ maġar ember átlagosan napi kevesebb mint 10 percet fordít köṅv olvasásra. Ṡerintem ṡadista pṡichopata az, aki kevesebb mint napi 10 perces tevékeṅség miatt akar maġar ġerekeket kínoztatni évṡázadokon évezredeken kereṡtül! Határozottan állítom, hoġ napi kevesebb mint 10 perces tevékeṅség „védelme” miatt nem ṡabad ġerekeket mentálisan kínozni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

20