2023. február 15., szerda

Húṡ évet kapott a Blaha Lujza téri ġilkos

 


MTI hírek Bíró ABC-vel és rövid kommentárral.

Budapest, 2023. február 15., ṡerda (MTI) - Aġonütött Budapesten, a Blaha Lujza téren eġ férfit az a vádlott, akit 20 év feġházra ítélt a Fővárosi Törvéṅṡék ṡerdán - tudatta a bíróság sajtótitkársága közleméṅben az MTI-vel.

Az elsőfokú ítélet indoklása ṡerint 2021. június 26-án hajnalban az ittas vádlott cigarettát kért a Blaha Lujza téren eġ beṡélgető társaság eġik tagjától. Miután nem kapott, ütni akart, támadását azonban a másik férfi kivédte, és segítséget kért a hejṡínen ṡolgálatot teljesítő rendőröktől, akik elküldték a térről a vádlottat.

A vádlott ezek után azért, hoġ elégtételt veġen, viṡṡatért eġ másfél méteres, két és fél kilós vasrúddal a térre, és azt kiabálta: "megöllek titeket". Majd a társaság eġik tagját a vasrúddal fejbe vágta, az áldozat a kórházban belehalt sérüléseibe.

Eġ másik vádpont ṡerint a férfi 2017. július 30-án öṡṡetűzésbe került két külön, ṡámára ismeretlen társasággal a Ṅugati téren és eġiküket eġ karóval fejbe ütötte. A sértett közvetett életveṡéjes sérülést ṡenvedett.

A bíróság sújosító körülméṅként vette fiġelembe a vádlott többṡörösen büntetett előéletét, illetve azt, hoġ feltételes ṡabadságra boċátás és másik büntetőeljárás hatája alatt követte el ċelekméṅét.

Mindezek alapján a Fővárosi Törvéṅṡék több ṡeméj ellen elkövetett emberölés kísérlete miatt viṡṡaesőként 20 év feġházra ítélte a vádlottat, aki nem boċátható feltételes ṡabadságra.

Az üġéṡség sújosításért, életfoġtig tartó ṡabadságveṡtés kiṡabásáért, a vádlott és védője eltérő minősítésért, illetve eṅhítésért jelentett be fellebbezést, íġ a törvéṅṡék elsőfokú döntése nem jogerős.

Rövid kommentárom: Ez a hír felkavaró. Boṡṡant az, hoġ a vádlott és védője eltérő minősítésért is fellebbezett. Tehát a vádlott másfél év alatt naġon megokosodott a börtönben. Amikor réṡegen fejbe vágta az áldozatát akkor nem volt ijen bölċ. Én magam is az üġéṡséggel értek eġet, az ijen embernek életfoġtig tartó ṡabadságveṡtést kellene kapnia. Nem hiṡem el azt, hoġ eġ többṡörösen viṡṡaeső bűnöző aki már ġilkos is, megjavulhat. Nem ṡabad kockáztatni azt, hoġ 20 év múlva újból ġilkolni tudjon.  Uġanis ha 20 év múlva újból kijön a börtönből és újból leiṡṡa magát, akkor újból aġonċaphat valakit. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

20