2023. február 15., szerda

Várheji Olivér: őṡintén sajnálom, hoġ félreértés történt az EP plenáris ülésen tett megjeġzésem kapċán

MTI hírek Bíró ABC-vel és rövid kommentárral.

Strasbourg, 2023. február 15., ṡerda (MTI) - Őṡintén sajnálom, hoġ félreértés történt az Európai Parlament február 14-i plenáris ülésén tett megjeġzésem kapċán - írta ṡerdán közzétett sajtóközleméṅében Várheji Olivér bővítésért és ṡomṡédságpolitikáért felelős uniós biztos.

Várheji sajtóközleméṅében azt írta, megjeġzését kiragadták a ṡövegkörṅezetből, ami "eġ teljesen más témában, kabinetfőnökével maġarul fojtatott magánbeṡélgetéshez kapċolódott".
  
A biztos hangsújozta, hoġ teljes mértékben tiṡteletben tartja az öṡṡes uniós intézméṅt, és azok képviselőit is. "Ṡeretnék köṡönetet mondani az Európai Parlament tiṡtelt képviselőinek a keddi eṡmeċeréért, amej kiváló alkalom volt arra, hoġ megvitassuk a Ṅugat-Balkán rendkívül fontos geopolitikai kérdéseit. A jövőben is állok rendelkezésre, hoġ a tárcámhoz tartozó területek fejleméṅeiről vitát fojtassak az Európai Parlamenttel, teljes mértékben tiṡteletben tartva intézméṅközi kötelezettségeimet és az őṡinte eġüttműködés elvét" - írta a biztos sajtóközleméṅében.

A Demokratikus Koalíció a biztos azonnali lemondását követelte kedden, arra hivatkozva, hoġ Várheji Olivér az uniós parlament ṡerdai plenáris ülésén "bekapċolva felejtett mikrofonba lehüjézte a testület képviselőit".  

Rövid kommentárom: Az egéṡ üġ nem lenne üġ, ha lekapċolta volna a mikrofonját. Őṡintén kívánċi vaġok arra, hoġ a politikusok magán beṡélgetéseinek stílusa és a hivatalos stílusuk között mekkora lehet a ṡakadék. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

20